Dexters Sport, sinds 1982


Dexters Sport werd in 1982 opgestart in As, door de 17-jarige Patrick, samen met zijn vader. De ouders van Patrick stopten met hun zaak in groenten en fruit om de droom van hun zoon te realiseren, namelijk een fietsenzaak. Aanvankelijk waren er twee afdelingen: een fietsenwinkel en een sportwinkel.

Na het plotse overlijden 5 jaar later van vader Jos, deed Patrick de zaak verder met zijn vrouw Jeannine, die ook een fervente fietsster werd. In het jaar 1994 werd resoluut voor de fiets gekozen door Jeannine en Patrick. De sportzaak werd stopgezet en er werd geïnvesteerd in een Shimano Service Center (als 1ste in Limburg). Vanaf dat moment werd alle aandacht op fietsen en alles wat erbij hoort gericht.

Het werd voor Jeannine en Patrick al snel duidelijk dat ze moesten uitkijken naar een groter pand om het voor de klant nog aangenamer winkelen te maken bij Dexters Sport. Na veel wikken en wegen werd in 2000 besloten tot de aankoop van een stuk grond in Opglabbeek.

Hier zouden Jeannine en Patrick hun droom kunnen realiseren: een “fietsenzaak” waar het niet altijd opboksen is tegen plaatsgebrek, waar hun klanten eens rustig kunnen rondlopen en kijken naar al dat moois wat de fietsbranche te bieden heeft. Met een showroom van 1600m², een open werkplaats die door iedereen mag gezien worden en een privé parking rondom het gebouw. In 2001 werd de zaak verhuisd naar Opglabbeek.

Het blijkt al snel dat dit een fantastische locatie is, gelegen naast het fietsroutenetwerk. Hier bied Dexters Sport een totaal pakket aan voor de op “service & kwaliteit” gerichte fietser. Jeannine en Patrick kiezen dan ook alleen maar voor kwaliteitsmerken in hun winkel. Ook streven ze ernaar dat hun klanten deskundig wegwijs gemaakt worden in de jungle van “fietsenland”. Dit wordt mede waar gemaakt met de hulp van hun team van dynamische en enthousiaste medewerkers.

Maak een afspraak! 🗓


Wil je graag langskomen voor de uitleg en/of aankoop van een nieuwe fiets? Maak dan zeker een afspraak!

Zo zijn we er zeker van dat er iemand beschikbaar is om je te begeleiden met de nodige uitleg.

Ook voor algemeen onderhoud en herstellingen werken wij op afspraak wegens drukte! Hou dus ook rekening met langere wachttijden.

Een afspraak maken kan via het 📨 contactformulier of via 📞 089 65 85 80!

Tot snel! 🚴